Ризото с тиква и топено сирене

17/05/2020
"Пожелаваме добър апетит с това нежно ризото с тиква "
Приготвяне10 мин.
Готвене24 мин.
Общо34 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ризото

Начин на приготвяне

1. Пюрирайте сварената тиква заедно със топеното сирене. Отделно загрейте пилешкия бульон и поддържайте топъл на минимална степен на котлона.

2. Накълцайте лука шалот и чесъна и запържете с щипка сол до омекване в зехтина. Сипете ориза и бъркайте 2 минутки.

3. Добавете виното и гответе още 2 минути на отворен капак, за да се изпари алкохола. През цялото време е добре да разбърквате.

4. Започнете да наливате горещия бульон на части отново без да спирате бъркането. Докато едната част бульон не се поеме, не наливайте следваща. Към края сложете и пюрето с тиква и топено сирене, което освен вкус ще допринесе и допълнително за кремообразността на нежното зеленчуково ризото.

Целият процес на поемане на бульона не трябва да надхвърля 14 минути, за да остане оризът ал денте и да е обгърнат от нежен, кремообразен сос.

Все пак, съобразете се и с указанията на пакета, а ако течността ви дойде малко, може да налеете още бульон или вода, но без да прекалявате.

5. Сложете половината пармезан в ризото с тиква и оставете минутка да почине. След това разпределете в две порции и сервирайте вкусното ризото с тиква и топено сирене, поръсено с останалия пармезан.

Добър апетит!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар