Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с тиква и козе сирене

Ризото с тиква и козе сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Ризото с тиква и козе сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
12/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Страхотна комбинация от нестандартни вкусове е това ризото с тиква и козе сирене"

Необходими Продукти

  • ориз - 160 г
  • тиква - 100 г сварена
  • козе сирене - 30 г
  • пармезан - 20 г
  • чесън - 2 скилидки
  • шалот - 2 бр.
  • краве масло - 20 г
  • зехтин - 40 г
  • бяло вино - 80 мл
  • пилешки бульон - 450 мл
  • черен пипер - 1 щипка
  • мащерка - 5 стръкчета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в дълбок тиган със зехтин за няколко минути.

Добавете ориза, налейте виното и продължете да го готвите.

Намачкайте сварената тиквата и я сипете - овкусете с подправките и налейте няколко черпака от бульона.

Не спирайте да бъркате вкусното ризото през това време.

Гответе около 13-14 минути или според указанията на опаковката.

Добавете накрая маслото и козе сиренето.

При поднасяне го поръсете с черен пипер, пармезан и малко мащерка.

Ризотото с тиква и козе сирене е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: