Начин на приготвяне
В касерола се загряват прясното мляко и сметаната на умерен огън. В купа се разбива кафява захар с жълтъци и две цели яйца.
Прибавя се една ванилия в горещото прясно мляко, сваля се от котлона. Взема се черпак от млякото и се сипва на тънка струя в яйчената смес.
Внимава се да не се пресекат яйцата, после се смесват с прясното мляко и сметаната и се разбъркват добре.
Сместа се сипва в купички за крем, които се нареждат в тава, до средата пълна с топла вода.
Нежният крем карамел се пече загрята фурна 170 градуса, докато стегне сместа на средна решетка.
Купичките с крем карамел се изваждат, за да се охлади. Здравословният десерт се сервира с парченца ягодки.
Да ви е сладко с този здравословен крем карамел!