Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Задушени пресни картофи с кожата

Задушени пресни картофи с кожата

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Задушени пресни картофи с кожата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Не искаме да гледаме повече снимки на тези картофки, защото са наистина неустоими.."

Необходими Продукти

  • копър - 6 стръка
  • червени картофи - 600 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете картофите на две. Сложете в йенска тенджера с капак, посолете, сложете червен пипер и зеленчуковия бульон. Разбъркайте.

Сипете в тенджера 200 мл вода, затворете и сложете в студена фурна.

Задушете картофите на 200 градуса, като ги разбърквате от време на време.

Преди да са готови картофите на фурна, поръсете с накълцан чесън.

Щом задушените пресни картофи с кожата са готови, поръсете с копър и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: