Здравословна разядка с извара и левурда

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
443
2k
1k
888
3
17/05/2020
"Заради тази здравословна разядка сядаме на масата с още по-голямо желание "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо596
  • Преглеждания за месеца595
  • Преглеждания за седмицата135
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Левурдата е здравословния предвестник на пролетта. Мощни лечебни сили дремят в това растение. Тя притежава всички качества на чесъна, но е по-нежна на аромат, полезна и лековита.

Измийте листенцата левурда, накъсайте ги на едро и ги поставете в чашата на нутриблендер (пасатор, кухненски робот, чопър) заедно с киселото мляко, зехтина и солта. Блендирайте.

Обелете краставицата и я нарежете на ситни кубчета (като за млечна салата). Нарежете зеления лук на ситно.

Поставете в дълбока купа изварата, краставицата, лука и зелената блендирана смес. Разбъркайте добре.

Оставете здравословната разядка да отлежи в хладилника за час поне.

Сервирайте вкусната чеснова разядка по подходящ начин с поръсени семена или ядки.

Да ви е вкусно с тази здравословна разядка с извара и левурда!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар