Начин на приготвяне
Левурдата е здравословния предвестник на пролетта. Мощни лечебни сили дремят в това растение. Тя притежава всички качества на чесъна, но е по-нежна на аромат, полезна и лековита.
Измийте листенцата левурда, накъсайте ги на едро и ги поставете в чашата на нутриблендер (пасатор, кухненски робот, чопър) заедно с киселото мляко, зехтина и солта. Блендирайте.
Обелете краставицата и я нарежете на ситни кубчета (като за млечна салата). Нарежете зеления лук на ситно.
Поставете в дълбока купа изварата, краставицата, лука и зелената блендирана смес. Разбъркайте добре.
Оставете здравословната разядка да отлежи в хладилника за час поне.
Сервирайте вкусната чеснова разядка по подходящ начин с поръсени семена или ядки.
Да ви е вкусно с тази здравословна разядка с извара и левурда!