Бананов кекс с карамелена глазура

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
570
1k
215
1
20/05/2020
"Ароматен и пухкав бананов кекс с карамелена глазура "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този бананов кекс с карамелена глазура разбийте яйцата със захарта до пухкав крем с миксер или тел за разбиване.

След това изсипете олиото, както и киселото мляко, а сухите съставки (сол, брашно, бакпулвер) ги смесете, пресейте ги и ги прибавете при сместа при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес.

Нарежете бананите и шоколада на дребно и ги добавете при сместа.

Разбъркайте с шпатула и изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс.

Изпечете пухкавия бананов кекс на 180 градуса за около 40 минути, като проверете готовността му с клечка за зъби. Не отваряйте вратичката на фурната през първите 20-25 минути.

Глазурата се приготвя, като карамелените бонбони се разтопяват с прясното мляко на слаб огън, докато се получи еднородна смес.

С топлата глазура се залива вече охладеният бананов кекс.

Бележка: За по-наситена и плътна карамелена глазура използвайте 150 г бонбони и след като смъкнете от котлона, бъркайте 1-2 минути, докато се охлади и забележите, че леко се е стегнал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар