Начин на приготвяне
В две купи разделете белтъка от жълтъка.
Белтъкът разбийте с щипка сол на сняг. Към жълтъка добавете 3 с.л. захар и разбийте до гладкост.
Прибавете маскарпонето към жълтъка и внимателно добавете лъжица по лъжица разбития белтък.
Добавете смлените орехи и хомогенизирайте крема.
Сварете чаша силно кафе, към него излейте рома и прясното мляко.
Потопете бишкотите Савоярди в течността и наредете първия ред, полейте с разтопен на водна баня шоколад, след което покрийте с крема маскарпоне и наредете втори ред бишкоти.
Намажете обилно с крем и полейте тирамису с орехи с разтопен на водна баня шоколад.
Рецептата за тирамису е изпълнена. Да ви е сладко!