Тирамису с орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Тирамису с орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Тирамису с орехи за изтънчени сладкари"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 10 бр. Савоярди
  • маскарпоне - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • еспресо - 1 ч.ч. кафе
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • ром - 3 - 4 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • орехи - 100 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи разделете белтъка от жълтъка.

Белтъкът разбийте с щипка сол на сняг. Към жълтъка добавете 3 с.л. захар и разбийте до гладкост.

Прибавете маскарпонето към жълтъка и внимателно добавете лъжица по лъжица разбития белтък.

Добавете смлените орехи и хомогенизирайте крема.

Сварете чаша силно кафе, към него излейте рома и прясното мляко.

Потопете бишкотите Савоярди в течността и наредете първия ред, полейте с разтопен на водна баня шоколад, след което покрийте с крема маскарпоне и наредете втори ред бишкоти.

Намажете обилно с крем и полейте тирамису с орехи с разтопен на водна баня шоколад.

Рецептата за тирамису е изпълнена. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: