Начин на приготвяне
Накисваме 2 ч.ч с връх червена леща за 1 нощ в тендежерка с топла вода. Ползвах турска червена леща.
На другия ден отцеждаме добре набъбналата леща. Слагаме я в блендер.
Добавяме зехтина, щипка сол, щипка черен пипер. Добавяме сухия джоджен.
Слагаме вътре и кисело мляко, в което сме шупнали бакпулвера предварително. Добавяме яйцата.
Правим на еднородна гладка гъста каша, докато стане сместа в бландера.
В 2 малки форми за кекс /продълговати/ слагаме хартия за печене/ да покрие дъното и стените, но не чак догоре, защото безглутеновият хляб не се надига много.
Изсипваме кашата за хляба без брашно, заглаждаме и поръсваме с бял сусам.
Печем хляба с леща около 30 мин на 180°C в загрята фурна до суха клечка.
Коментари