Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Карамелена глазура с бонбони

Карамелена глазура с бонбони

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Карамелена глазура с бонбони3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
8 мин.
Порции
1
"Сладък топинг за сладкиши, кексове, торти и др."

Необходими Продукти

  • карамелени бонбони - 150 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелените бонбони, необходими за карамелената глазура трябва да са дъвчаши, а не твърди.

Към 150 грама карамелени бонбони се добавя 4 с.л. прясно мляко и на слаба степен на котлона се оставят да се разтопят като през цялото време трябва да се разбърква.

Когато забележите, че завират, дръпнете от огъня, но продължавайте да бъркате.

Върнете отново и процедирайте по същия начин, докато не получите гладка хомогенна смес.

Карамелената глазура с бонбони не се изсипва веднага, а се оставя леко да се охлади.

Залива се вече напълно охладен сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: