Тапас дип с естрагон, спанак и пресен чесън

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
743
3k
4k
823
2
22/05/2020
"Ако мислите, че нямате апетит, не бързайте да ставате от масата - сервираме тапас дип с любими съставки "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сусамов тахан - 2 - 3 с.л., суров
  • овесени трици - 3 с.л., от овесено мляко
  • грах - 2 - 3 с.л., от буркан
  • бейби спанак - 1 шепа, листенца
  • естрагон - 12 - 15 листенца
  • пресен чесън - 5 - 6 перца
  • копър - 1/3 връзка, без дръжките
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л., на вкус
  • хималайска сол - 1/2 ч.л., равна, на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • кимион - ½ равна к.л.
  • джинджифил - 2 - 3 щипки, по желание
  • вода - около 3 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Експресна рецепта за един изключително ароматен тапас.

Накисваме за 15 минути 4 с.л. фини овесени ядки в 1 ч.ч. филтрирана вода, блендираме и след това прецеждаме млякото получавайки овесените трици, които ще използваме за основен сгъстяващ компонент в разядката.

В малката кана на мощен нутрибулет сипваме една след друга съставките: 3 пълни с.л. овесени трици, 2 пълни с.л. суров сусамов тахан, 2-3 с.л. грах от буркан, нарязани или накъсани 1 шепа листенца бейби спанак, около 12-15 листенца пресен естрагон, няколко перца пресен чесън и 1/3 връзка свеж копър (без дръжките).

Разбъркваме заедно с подправки – ½ равна чаена лъжичка хималайска сол (на вкус), 3 щипки смлян черен пипер на мелничка, ½ равна к.л. кимион и по желание – 2-3 щипки джинджифил на прах.

Заливаме с 1-2 с.л. прясно изцеден лимонов сок (на вкус) и около 3-5 с.л. вода в зависимост от гъстотата.

Блендираме до нежна кремообразна консистенция.

Поднасяме ароматния тапас дип с естрагон, спанак и пресен чесън – свежа билкова разядка с любими домашни гризини и соленки или за топване с тортиля питки.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар