Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Миди с пресен чесън

Миди с пресен чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Миди с пресен чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
19/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Отделете само няколко минутки, за да приготвите това уникално мезе с миди и пресен чесън"

Необходими Продукти

  • миди - 300 г бели пясъчни, донакс или други дребни (живи)
  • пресен чесън - 4 - 5 стръка
  • зехтин - 30 мл
  • сол - 1 щипка+ 1 с.л. за накисване на мидите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете мидите в подсолена вода за 30 минути, за да изпуснат пясъка, който съдържат в черупките си. Отцедете и подсушете морските дарове.

Загрейте тиган с половината от зехтина и в него запържете накълцан пресния чесън.

В друг тиган сипете останалия зехтин, така че да се намазни цялата му повърхност. Щом се загрее добре, сложете мидите и разклащайте периодично, докато всички се отворят - около 2 минутки.

По желание посолете.

Прехвърлете морските дарове в плато и отгоре разпределете пресния чесън.

Поднесете мидите на тиган с чаша бяло вино.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: