Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки с пресен чесън

Питки с пресен чесън

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Питки с пресен чесън1 / 3
24/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/3 кубче
  • захар - ½ ч.л.
  • чесън - 2 стръка пресен
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, 1 лъжица брашно и захарта се разтварят в ½ чаша топла вода. Оставя се да втаса. Чесънът се нарязва и пасира заедно с ½ чаша вода. Тази смес се добавя към маята, сипва се солта и 1 чаша брашно.

Разбърква се добре и се оставя да втаса. Постепенно се добавя и останалото брашно, докато се получи гладко лепкаво тесто. Разделя се на 10 парчета, които се оформят на топки и се нареждат в намазана с мазнина тава.

Оставят се да втасат пак. Питките се намазват със зехтин и се пекат в предварително загрята умерена фурна. Готовите питки се покриват с кърпа, за да се задушат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Polinna
Polinna
Звезди, можеш ли да ми кажеш долу-горе за колко време ги оставяш да втасат, че съм още начинаеща в тестените изделия и преценката ми не е от най-точните. :)
Извинявай ,ако ми е глупав въпроса, но предпочитам да се подсигуря.
Поздрави
24.03.2014 14:17
1
Покажи всички подкоментари