Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Тапас»Тапас дип с естрагон, спанак и пресен чесън

Тапас дип с естрагон, спанак и пресен чесън

Тапас дип с естрагон, спанак и пресен чесън5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ако мислите, че нямате апетит, не бързайте да ставате от масата - сервираме тапас дип с любими съставки"

Необходими Продукти

  • сусамов тахан - 2 - 3 с.л., суров
  • овесени трици - 3 с.л., от овесено мляко
  • грах - 2 - 3 с.л., от буркан
  • бейби спанак - 1 шепа, листенца
  • естрагон - 12 - 15 листенца
  • пресен чесън - 5 - 6 перца
  • копър - 1/3 връзка, без дръжките
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л., на вкус
  • хималайска сол - 1/2 ч.л., равна, на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • кимион - ½ равна к.л.
  • джинджифил - 2 - 3 щипки, по желание
  • вода - около 3 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Експресна рецепта за един изключително ароматен тапас.

Накисваме за 15 минути 4 с.л. фини овесени ядки в 1 ч.ч. филтрирана вода, блендираме и след това прецеждаме млякото получавайки овесените трици, които ще използваме за основен сгъстяващ компонент в разядката.

В малката кана на мощен нутрибулет сипваме една след друга съставките: 3 пълни с.л. овесени трици, 2 пълни с.л. суров сусамов тахан, 2-3 с.л. грах от буркан, нарязани или накъсани 1 шепа листенца бейби спанак, около 12-15 листенца пресен естрагон, няколко перца пресен чесън и 1/3 връзка свеж копър (без дръжките).

Разбъркваме заедно с подправки – ½ равна чаена лъжичка хималайска сол (на вкус), 3 щипки смлян черен пипер на мелничка, ½ равна к.л. кимион и по желание – 2-3 щипки джинджифил на прах.

Заливаме с 1-2 с.л. прясно изцеден лимонов сок (на вкус) и около 3-5 с.л. вода в зависимост от гъстотата.

Блендираме до нежна кремообразна консистенция.

Поднасяме ароматния тапас дип с естрагон, спанак и пресен чесън – свежа билкова разядка с любими домашни гризини и соленки или за топване с тортиля питки.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: