Начин на приготвяне
Изчистените стръкове пресен чесън нарежете на парченца, дебели около 1 см. Запържете ги на слаб огън със зехтина и малко сол, докато омекнат (не трябва да се препържват).
Отцедете от мазнината.
Разбийте яйцата с малко сол и в дълбок съд ги смесете с отцедения от мазнина чесън, разбъркайте добре.
Върнете сместа в тигана, като преди това сте капнали в него няколко капки мазнина (за посоченото количество продукти добре е тиганът ви да е с диаметър 24 см, за да стане тортията с нормална дебелина. Ако разполагате с друг размер, може да увеличите или съответно да намалите продуктите. Също така е важно той да е с незалепващо покритие).
Оставете на тих огън, докато видите, че по ръбовете сместа побелява. Пробвайте да повдигнете малко вече повтвърдената тортиля, за да видите дали е готова от долната страна и дори отгоре да е още течна, не се притеснявайте.
С чиния или капак, по-големи от диаметъра на тигана, похлупете и обърнете тортилята, а след това отново внимателно я плъзнете в тигана, за да се приготви и от другата страна (ако при обръщането леко се разтече, няма нищо). Гответе отново на тих огън няколко минутки, като пак си проверявате със шпатулката дали отдолу е получила приятния загар. Когато това се случи, нашата тортиля е готова.
Прехвърлете в чиния и гарнирайте с хамона, прошутото, сирене или кашкавал. С шунка също се получава много добра комбинация.
Пожелавам ви приятен апетит!
Коментари