Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Патешки сърца с масло и диви гъби

Патешки сърца с масло и диви гъби

Патешки сърца с масло и диви гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Чаша студена бира и тези патешки сърца с масло на трапезата са всичко, което е необходимо за перфектната уютна вечер вкъщи"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 1 кг
  • диви гъби - 300 г замразени
  • масло - 70 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • бял пипер - млян на вкус
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките сърца и ги сложете в тенджера под налягане.

Налейте вода - два пръста над сърцата.

Варете 30 минути след изпускането на пара от тенджерата.

Сготвените патешки сърца отцедете от бульона. Нарежете ги по дължина на две. Загрейте маслото в тиган.

Добавете сърцата и дивите гъби, които предварително сте размразили.

Гответе на тих огън до златист загар, като разбърквате междувременно.

Овкусете със сол, черен и бял пипер млян.

Поднесете патешките сърца с масло и диви гъби, поръсени със свеж ситно нарязан магданоз и чаша студена бира или бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: