Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шишчета»Мариновани патешки сърца

Мариновани патешки сърца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мариновани патешки сърца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Патешките шишчета се поднасят с гарнитура по избор, но задължително със студена бира!"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 1 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • за маринатата
  • горчица - 5 - 6 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вино - 2 1/2 ч.ч. бяло
  • къри - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките сърца внимателно се почистват. Изрязва се излишната мазнина от тях, срязват се на две, но не докрай и се накисват за една нощ в прясно мляко.

На следващия ден сърцата се отцеждат от прясното мляко. Продуктите за маринатата се смесват и се разбиват до получаването на еднородна смес. С маринатата се заливат сърцата и се оставят в хладилник поне 12 часа.

Маринованите патешки сърца се нанизват на дървени шишове и се пекат върху силно сгорещена скара до готовност от двете страни.

Патешките шишчета се поднасят с гарнитура по избор, но задължително със студена бира!

Наздраве с Мариновани патешки сърца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vladimiru
Vladimiru
Страхотна рецепта, сърцата миришеха доста апетитно още като ги слагах на скарата. Аз лично добавих сол и табаско към маринатата. Мислих и няколко скилитки чесън да сложа, но збаравих :)) Поздрави на готвача!!!
22.09.2019 22:38