Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Патешки сърца с лук, гъби и вино

Патешки сърца с лук, гъби и вино

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Патешки сърца с лук, гъби и вино
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусно ястие от патешки сърца пригответе и както си ме е редът - с чаша домашно вино го поднесете"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 500 г
  • кромид лук - 5 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • печурки - 200 г
  • олио - 30 - 40 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките сърца се измиват и се сваряват.

Нарязват се на жулиени и заедно със предварително нарязаните на едро лук и гъби се задушават в мазнината.

Прибавят се накълцаният чесън, подправките, солта и бялото вино. Оставяме да се задушава под капак минимум 10 минути. Когато остане на мазнина е готово.

Ястието може да се гарнира с картофено пюре и му подхожда чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Русева
Даниела Русева
Много апетитно изглежда! От субпродуктите стават вкусни гозбици.
08.03.2017 20:34
1