Начин на приготвяне
За да поширате яйцето загрейте в тенджера вода до температура близка до кипене. Добавете оцет. Разбъркайте бързо водата, за да се завихри, и пуснете яйцето в центъра на „вихрушката“. Не бъркайте, оставете яйцето, докато белтъкът се сготви, а жълтъкът остане мек.
В тиган задушете в мазнина нарязаните на ситно гъби и магданоз. Добавете риган и мащерка. Отделете си няколко гъбки, за да гарнирате ястието накрая.
Добавете церевичния грис към гъбите и бъркайте, докато грисът се запържи и зрънцата му се отделят едно от друго. Добавете прясното мляко, намалете котлона и продължете да бъркате сместа до сгъстяване.
Пригответе заливката като запържите в тиган маслото и пушения червен пипер.
Сервирайте вече готовия качамак в чиния, поставяте яйцето в средата и гарнирайте с натрошено краве сирене и гъби. Накрая залейте със запърженото маслото с пушен пипер.