Начин на приготвяне
Ванилов сос:
Жълтъците се бъркат със захарта и брашното, след което се изсипва прясното мляко.
Отново се разбърква с бъркалка, докато се получи еднородна смес, и се поставя на слаб котлон, като се бърка непрекъснато, докато заври.
Оставя се още 1-2 (като не се спира с бъркането) и ваниловия сос се смъква от котлона.
Оставя се да се охлади.
Мъфини:
Захарта се разбива с яйцето, докато захарта се разтвори (това отнема няколко минутки), след което се изсипват олиото и киселото мляко.
Добавя се брашното и бакпулвера, разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Разпределете тази смес във форма за мъфини, която предварително сте застлали с хартийки.
Нарежете ягодките на кубчета и сложете по няколко във всяка форма като леко ги притиснете.
Изпечете мъфините с ягоди на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилация за 25 минути.
Украсете охладените мъфини с ягоди с ванилов сос /изстинал/.