Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Панирани банани с ванилов сос

Панирани банани с ванилов сос

Панирани банани с ванилов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Колкото и да сте възпитани, пак ще си оближете пръстите, за да не остане и трошичка неизяден паринаран банан с ванилов сос"

Необходими Продукти

  • банан - 1 бр.
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • брашно
  • галета
  • ванилов сос
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 2 с.л
  • нишесте царевично - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • декорация
  • сметана - 50 мл
  • тъмен шоколад - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се бананът, двете крайчета се отрязват, после се нарязва на парчета от 2-3 см. С нож внимателно се издълбава вътрешността, без да стигате до края.

С малка лъжичка или с пош и накрайник се пълни с течен шоколад - смесен бял и черен.

В купа се разбива яйцето, а в две плитки чинии поставяме брашно и галета.

Всяко рулце овалваме в брашно, после в яйцето и накрая в галета.

Загрява се олио и пържим от всички страни до златисто на умерен огън.

За соса сипваме 100 мл прясно мляко и захар в подходящ съд и слагаме на котлона.

В останалите 50 мл се разбърква царевичното нишесте и ванилия. Сипва се в горещото мляко и бъркаме, докато сосът се сгъсти. Сипва се в чиния в средата, отгоре разполагаме банановите рулца.

Загрява се сметана и шоколад, разбърква се и се охлажда леко - малко да сгъсти.

Сипва се във фунийка от хартия за печене и с отрязано връхче се декорират точки край бананите и върху тях. С дървено шишче се минава през всяка точка и се получава като сърце.

Поднесете с любов на любимите хора.

Много вкусно и ефектно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: