Начин на приготвяне
Нарежете бутертестото на еднакви четен брой правоъгълници с големина по избор.
Застелете тава с хартия за печене. Подредете нарязаните парчета бутертесто и отгоре сложете друг лист хартия за печене. Затиснете правоъгълниците тесто с друга тава.
Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин или до златисто. Извадете и охладете.
Пригответе ваниловия крем като разбиете жълтъците със захарта до побеляване.
Междувременно сложете млякото и сметаната с ванилията в касерола на котлона и загрейте на умерен огън до кипване. При готовност започнете да сипвате на тънка струйка млечната смес в сместа от жълтъци и захар, като непрекъснато бъркате.
Сложете съда с крема на котлона на умерена температура и бъркайте докато леко се сгъсти около 10 мин. Междувременно накиснете 2 листа желатин в студена вода.
При готовност на крема изстискайте листчетата желатин и ги прибавете към крема.
Бъркайте до разтопяване им. Покрийте крема със свежо фолио и го охладете в хладилника, докато стегне от желатина около 30-40 мин.
Извадете крема от хладилника и го сипете в пош. Подредете парчета от бутертестото. Шприцовайте ленти или розички по дължина на правоъгълниците.
Подредете върху крема предварително почистените ягоди. Отгоре поставете друг правоъгълник от бутертестото. Украсете с още крем и ягоди. Посипете милфьой с пудра захар и сервирайте.
Милфьой с ванилов крем и ягоди е чуден десерт.