Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Най-вкусните пълнени чушки на фурна

Най-вкусните пълнени чушки на фурна

Най-вкусните пълнени чушки на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
23/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Има ли нужда да ви казваме, че трябва да си запишете рецептата за най-вкусните пълнени чушки на фурна"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр.
  • кайма - 300 г
  • ориз - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 1 средна глава
  • моркови - 1 средно голям
  • домати - 1 с.л. на кубчета
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • чубрица
  • олио - 80 мл
  • брашно - за потапяне
  • вода - 1 ч.ч.
  • сос
  • кисело мляко - 250 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити чушки се почистват от семената.

В тиган се загрява олио, запържваме нарязан лук, настърган морков и щипка сол да омекнат.

Прибавя се ориз, когато стане стъклен, накъсваме каймата и разбъркваме, да стане на трохи.

Сипват се кубчета домати, червен пипер и наливаме чаша вода, аз го правя на око.

Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оставяме да заври и оризът да набъбне, плънката да се сгъсти.

С лъжица пълним чушките, нареждат се тавичка, заливаме с чаша вода и 2 с.л. олио с малко сол във водата.

Печем в загрята фурна 180°C за 20-30 минути, после с вилица се обръщат и печем до готовност на ориза.

Изключва се котлонът, тавата с любимите пълнени чушки се изважда.

В купа се разбиват жълтъци с кисело мляко и брашно. Отделя се сосът от печените чушки, ако е малко, сипваме хладка вода, да е отново 1 ч.ч., и на тънка струя смесваме с яйчената смес.

Разбърква се сосът за пълнени чушки и заливаме чушките в тавата, връщам в затоплената фурна за 5 минути и готово.

Сервираме най-вкусните чушки на фурна с нарязан пресен магданоз.

Чудесни за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
150г. Кайма?
03.02.2023 12:45
1
Покажи всички подкоментари