Начин на приготвяне
Измити чушки се почистват от семената.
В тиган се загрява олио, запържваме нарязан лук, настърган морков и щипка сол да омекнат.
Прибавя се ориз, когато стане стъклен, накъсваме каймата и разбъркваме, да стане на трохи.
Сипват се кубчета домати, червен пипер и наливаме чаша вода, аз го правя на око.
Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оставяме да заври и оризът да набъбне, плънката да се сгъсти.
С лъжица пълним чушките, нареждат се тавичка, заливаме с чаша вода и 2 с.л. олио с малко сол във водата.
Печем в загрята фурна 180°C за 20-30 минути, после с вилица се обръщат и печем до готовност на ориза.
Изключва се котлонът, тавата с любимите пълнени чушки се изважда.
В купа се разбиват жълтъци с кисело мляко и брашно. Отделя се сосът от печените чушки, ако е малко, сипваме хладка вода, да е отново 1 ч.ч., и на тънка струя смесваме с яйчената смес.
Разбърква се сосът за пълнени чушки и заливаме чушките в тавата, връщам в затоплената фурна за 5 минути и готово.
Сервираме най-вкусните чушки на фурна с нарязан пресен магданоз.
Чудесни за обяд!
Опитай непременно и другите ни предложения за пълнени чушки с кайма или тези класически пълнени чушки.
Коментари