Спаначена супа с боб и киселец

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
903
2
23/05/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак - 2 - 3 шепи пресни листа
  • боб - 1 и ½ ч.ч. от буркан
  • листа от червено цвекло - 5 - 6 средно големи
  • киселец - 10 листа
  • джоджен - 3 стръка, пресен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • пълнозърнесто брашно - 2 с.л., пъ лни
  • вода - около 1, 5 л
  • куркума - ½ ч.л.
  • къри - 3 щипки
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 равна ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л., изравнена, на вкус
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително бърза рецепта за спаначена супа с боб и киселец!

Сипваме малко водичка в средно голяма тенджера и след като заври, сваряваме под капак за 3-4 минути на ситно нарязаните лук и чесън. Към тях постепенно сипваме 2 пълни с.л. пълнозърнесто брашно, разбърквайки с телена бъркалка.

Добавяме всички подправки наведнъж – куркума, къри, черен и червен пипер, хималайска сол, шарлан и заливаме с 1 литър и половина гореща вода.

Измиваме и нарязваме зеленолистните: спанака, листата от червеното цвекло, киселеца и джоджена. След няколко минути сипваме и отцедения бял боб от буркан.

Разбъркваме и оставяме да къкри не повече от 10 минути.

Сипваме супичката в 3 керамични купички и поднасяме топла и сгряваща.

Любима градинска спаначена супа за семейната вечеря.

Здравословно и чудно вкусно!

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар