Начин на приготвяне
В каната на нутрибулет или блендер с голяма мощност сипваме прясно набраните, измити и нарязани зеленини: спанак, киселец, листа от глухарчета и магданоз.
Добавяме сварената кафява леща, сусамовия тахан, киселите тиквички (домашно мариновани и стерилизирани), тиквените семки, маринования чесън, натрошена половин филийка пълнозърнест хляб (за сгъстяване), фини овесени ядки, пшеничен зародиш, ленено и конопено брашно.
Овкусяваме с прясно изцеден лимонов сок, натурален зехтин, фино смляна хималайска сол, кимион и черен пипер.
Разбъркваме и добавяме малко вода - колкото да се улесни процесът на смилане на вкусната разядка, но не и да става твърде воднисто.
Количеството вода е относително във всеки случай, затова не може конкретно да се уточни.
Блендираме около минута (с почивки, за да не се натоварва уредът) до получаване на гладка еднородна консистенция на нашата спаначена разядка.
Сипваме разядката в купичка и сервираме със солени бисквити за топване, тарали, домашно изпечени хлебчета, крекери, салати и др.
Веган витаминозна зелена спаначена разядка с леща, киселец и глухарчета - изключително здравословна рецепта!
Чудно Вкусно!