Начин на приготвяне
За приготвяне на панировката разбитите белтъци, водата и виното трябва да престоят в хладилник.
Те трябва да се прибавят ледено студени.
Тогава панировката ще е светла на цвят и с хрупкава текстура.
Тестото не се разбива прекалено дълго. Течните съставки се прибавят много бавно към сухите, за да не стане на бучки. Не се опитвайте да ги разбивате, защото при продължителното разбиване тестото ще стане тежко, ще се увеличи глутенът в него и темпурата няма да е хрупкава.
За тестото пресяваме брашната в подходяща купа. Прибавяме белтъците в ледената течност.
Разбиваме енергично. Поставяме я в хладилник и изваждаме преди термичната обработка на пилешките хапки.
Пилешкото месо нарязваме на жулиени. Подправките смесваме добре в чиния.
* Азиатската подправка е съставена от копър, канела, билки, черен пипер, джинджифил.
В тях овалваме всяка хапка и оставяме на страна.
Соса приготвяме, като смесим кетчупа, оризовия оцет, захарта и меласата.
Изсипваме ги в касерола и загряваме до кипване. Намаляваме температурата и оставяме за около 5-7 минути.
Оризовото брашно и царевичното нишесте се смесват на кашица с ледената вода.
Прибавяме я към соса и разбъркваме до сгъстяването му.
След като се охлади, овкусяваме с пикантно чили олио.
Овкусените пилешки хапки потапяме в ледената темпура, после в галетата и пържим до златисто в нагорещената мазнина.
Изваждаме върху домакинска хартия панираното пиле, за да попие излишната им мазнина.
Подреждаме в чиния и гарнираме панираното пиле със сладко киселия сос.