Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле в сладко кисел сос и сусам

Пиле в сладко кисел сос и сусам

Пиле в сладко кисел сос и сусам
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • За соса
  • соев сос - 6 с.л. тъмен
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • червен пипер - 1 с.л. (може лют, ако обичате)
  • мед - 2 с.л.
  • лимони - сока на 1
  • сусам - 2 с.л.
  • вода - 150 мл
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете сусама до златисто, като внимавате да не го прегорите. Прехвърлете в друг съд. Сусамът е за накрая.

В купа смесете съставките за соса и опитайте, ако трябва да добавите сол мед или друго. Трябва да е по ваш вкус - по-солен, по-сладък, както би ви харесал.

Нарежете пилешкото филе на кубчета сипете олиото в тигана и запържете до златисто.

Извадете месото от тигана нарежете морковите на пръчици и запържете в малко олио. След като са сготви, върнете месото в тигана при морковите и залейте със соса - да ври около 4-5 минути.

Накрая сложете и сусама, разбъркайте и свалете от котлона.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
За любителите на Китайската храна!Вкусна и лесна за приготвяне рецепта!
19.02.2016 19:18