Начин на приготвяне
Обелен морков се нарязва на къси пръчици, броколи се накъсват на розички.
В тенджерка се загрява вода, добавя се броколи и моркови и варим 5-8 минути и отцеждаме от течноста.
Елда се изплаква 2-3 пъти, залива се с вода два пръста отгоре и малко сол.
Вари се на умерен огън да омекне и поеме водата, около 15-20 минути.
Отцежда се през сито и оставяме да се охлади.
Краставица, обелена се нарязва на парчета.
В дълбока чиния на дъното сипваме сварена елда, а в средата смесените зеленчуци.
Овкусяват се с подправките и гарнираме с резен лимон.
Вкусна и засищаща салата с елда, може да замени обяд или вечеря.
Салата с елда и броколи - идеална за диета и много здравословна!
Бон Апети!