Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и прибавете настъргания пармезан, едно малко яйце, студеното краве масло, нарязано на парчета, 2 с.л. студена вода и щипка настъргана лимонова кора.
Замесете тесто. Когато се хомогенизира добре, го загънете в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час.
Охладеното тесто разточете на набрашнена повърхност на голяма правоъгълник с дебелина 2-3 мм.
Намажете го с няколко супени лъжици маслинова тапенада и навийте на руло.
Рулото сложете отново в хладилник за 1 час. Ще ви е по-лесно да нарежете правилни охлювчета, когато тестото е студено.
Нарежете огладеното руло на малки рулца.
Наредете соленките в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за около 15 мин.
Охладете соленки с маслинова тапенада на решетка.
Да ви е сладко!