Начин на приготвяне
Приготвеното тесто е за 2 бр. пици с размери 30 см.
Пригответе тестото като направите кладенче от брашното в купа. Сипете солта в брашното. Отделно в топлата вода разтворете маята със захарта и поръсете с малко брашно. Оставате да втаса за около 15 мин.
Сипете зехтина и маята в брашното и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса за около час в намазнена купа покрита със свежо фолио.
Междувременно почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци. Сипете сухите босилек и риган в доматения сос и овкусете със сол при необходимост. Разточете тесто и оформете пици в застлани с хартия за печене тавички.
Намажете с доматения сос, подредете нарязаните гъби и запечете за около 10 мин. в предварително загрята фурна на 190 градуса.
Извадете и гарнирайте с настърганите кашкавал, моцарела и тънките лентички прошуто. Запечете за още 10 мин. Извадете и поръсете с пармезан и пресен босилек.
Пицата с Прошуто и Пармезан е готова.
Ако обичаш пица, опитай непременно и рецептите ни за пица Калцоне, любимата пица Маргарита или виж как се прави перфектното тесто за пица.