Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с прошуто и гъби

Пене с прошуто и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пене с прошуто и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ароматна паста с прошуто - ще сбъркате, ако не си хапнете поне две порции от нея"

Необходими Продукти

  • пене - 130 г паста
  • прошуто - 50 г на тънки слайсове
  • гъби - 100 г печурки
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1/2 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. опечена и обелена
  • риган - 1/2 ч.л.
  • доматен сос - 100 мл
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 с.л. от олиото в тиган на котлона, на умерено силен огън, и запържете тънките парчета прошуто за около 5 мин. от двете страни.

Извадете и поставете върху кухненска хартия в чиния. Добавете другата супена лъжица олио. Добавете лука, червената печена чушка, нарязана на ситно, и гъбите, нарязани на лунички.

Разбърквайте около 5 мин. и добавете чесъна и ригана. Разбъркайте около минута и добавете доматения сос, и оставете да заври.

Овкусете със сол и черен пипер. Гответе около 10 минути. Междувременно сварете пастата според указанията на производителя и отцедете.

Ако сосът много се сгъсти, можете да добавите малко от водата от пастата. Добавете пастата в соса.

Разбъркайте хубаво пенето и сипете в чинии.

Поръсете с пармезан и подредете парчетата прошуто отгоре.

Пенето с прошуто и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: