Начин на приготвяне
Почистете и нарежете пъпеша на кубчета. Ако плодът не е много сладък, може да разредите малко мед във водичка и да намажете парченцата с помощта на силиконова четка.
Нарежете слайсовете прошуто на по- малки ленти или парченца.
Поставете кубчетата пъпеш в голям поднос за сервиране или в по- малки плата за индивидуални порции, в зависимост от случая.
Сложете върху всяко от тях по една навита лентичка от прошуто и забодете с дървена клечка в средата.
Поднесете апетитното предястие веднага, за да бъде свежо и вкусно. По желание може да капнете по няколко капки хубав зехтин върху хапките.
Комбинацията от пъпеш и прошуто или пъпеш с хамон е истинска класика. Това са два продукта, които си хармонират перфектно и създават една истинска експлозия от вкусове. Опитайте!
Добър апетит!