Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с ябълки на фурна

Свински пържоли с ябълки на фурна

Свински пържоли с ябълки на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
25/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусни и крехки свински пържоли с ябълки - препоръчваме за една уютна семейна вечер у дома"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • краве масло - бучка
  • бира - 1/2 кутийка
  • поправки микс - мащерка, риган, розмарин
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските пържоли и ги запечатайте от двете страни с кравето масло. Извадете и заделете.

Обелете картофите, лука и ябълката. Нарежете ги на дъното на гювеча.

Обелете чесъна, като оставите последната люспа. Сложете и него.

Посолете и разбъркайте зеленчуците. Поставете запечатаните пържоли отгоре и им сложете сол и от поправките микс.

Полейте с бирата и затворете с капака на гювеча.

Печете свинското в гювеч в студена фурна на 250 градуса за 20 минути, а след това намалете на 160 градуса за 3 часа.

Извадете и сервирайте свинските пържоли с ябълки на фурна, докато ястието е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: