Спаначено-картофена кремсупа

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
481
2k
872
935
6
25/05/2020
"Пожелаваме добър апетит с тази спаначено-картофена кремсупа "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо724
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Спаначена Супа

Начин на приготвяне

Спанакът се измива.

Картофите се обелват и заедно с лука се нарязват на по-големи парчета, а чесънът може на две само.

Лукът и чесънът се запържват в олио, а след това се добавят и картофите.

Наливат се 3 чаши вода и се оставя да заври. Когато това стане, се слага кубчето бульон, черен пипер и сол на вкус.

Оставя се, докато картофите се сварят и тогава се добавя спанакът.

Когато и картофите, и спанакът са напълно омекнали, супата се сваля от котлона, изстисква си малко лимонов сок и се добавя още сол, ако е необходимо.

Накрая вкусната спаначена супа се пасира.

Сервира се спаначено-картофената кремсупа с крутони както гореща, така и студена.

Метален пасатор за заленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за заленчуци
12.59 лв.
Виж ››

Масивен метален пасатор за зеленчуци, с който бързо ще се справите с намачкването на продуктите за пюрета, супи и ястия. Металният пасатор има здрава дръжка, която позволява бързо обработване на храната. Пригответе любимите си ястия с един замах и метален пасатор, разбира се.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар