Начин на приготвяне
В блендера се смилат първо ядките и към тях се прибавят другите продукти и се смесват с киселото мляко, в което предварително сте угасили содата.
Сместа се разделя на две части.
Във форма за торта с откопчаващо се дъно и с диаметър 24 см се слага хартия за печене, която леко се намазнява. Изсипва се половината смес и се пече на 200 градуса за 15 минути или до суха клечка.
Така се процедира и с втория блат. Кремът се приготвя, като в купа се смесват маскарпонето, изварата и меда и се разбиват добре. По желание може да добавите плодове в крема за вкус. Аз сложих ягоди и боровинки, нарязани на дребно.
Оставете млечния крем с плодове да се охлади, докато блатовете изстиват.
След като кремът е стегнал и блатовете са охладени, е време за сглобяване на нашата здравословна торта.
В подходящ поднос сложете първия блат, намажете с крем и подредете ягоди, нарязани на полумесеци. След това добавете боровинки. Сложете втория блат, намажете цялата плодова торта с крем, отгоре подредете ягоди, разполовени на две.
Около тях сложете малини.
В средата на тортата за рожден ден поставете черешите, а покрай тях боровинки.
Отстрани подредете малини и боровинки.
Оставете здравословна торта за рожден ден за една нощ в хладилника преди консумация.