Начин на приготвяне
Олиото се смесва с маслото, добавя се захарта и сместа се разбива на крем.
Добавят се яйцата и всичко се разбива отново. Добавя се млякото, ванилията, йогуртът и брашното с бакпулвера. Всичко се разбива до еднородна смес.
Разделя се на 6 части и във всяка част се добавя различна хранителна боя, за предпочитане е да са с ярки цветове.
Оцветените части тесто се пекат поотделно по 10 минути на 180 градуса. След това се вадят и се оставят да се охладят.
След като всички блатове са изстинали, се приготвя кремът, като маслото се разбива с пудрата захар, млякото и ванилията. С тази смес се мажат блатовете, редят се един върху друг и с крема се маже тортата и отстрани.
Оставя се за 4 часа в хладилника и се сервира, като се украсява с желирани разноцветни бонбони.