Начин на приготвяне
В купа смесете яйцата, солта, захарта, содата и млякото и разбийте с миксер. След това бавно започнете да добавяте брашното при непрекъснато бъркане. Когато сместа е готова, направете палачинките в добре загрят тиган.
Когато палачинките са готови, започнете сглобяването на тортата. Първата палачинка намажете с маргарин. Добавете краставички, шпек, нарязан на полумесец. Следващата палачинка намажете с лютеница и добавете луканков салам, нарязан на слайз.
Може да сложите и маслини. Следващата намажете с майонеза. Сложете настърган кашкавал. Редувайте, докато ви свършат палачинките. Последната палачинка намажете с майонеза, поръсете обилно с настърган кашкавал, украсете с маслини без костилка.
Отстрани подредете краставици и шпек като ги редувате. Използвайте луканковия салам, за да направите рулца, в които да поставите магданоз. Отстрани на подноса наредете маслини с костилка.
Коментари
Иначе идеята за солена палачинкова торта е прекрасна! Една от най-любимите ни :)