Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта за рожден ден

Солена торта за рожден ден

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Солена торта за рожден ден
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Ако сте сред почитателите на солените торти - това е нашето неустоимо предложение за вашия празник"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • За плънката
  • лютеница - 1 буркан
  • маргарин - 150 г
  • маслини - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • салам - 1 бр. луканков
  • салам - 1 бр. шпек
  • майонеза - 1 кофичка
  • краставици - 2 бр пресни
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцата, солта, захарта, содата и млякото и разбийте с миксер. След това бавно започнете да добавяте брашното при непрекъснато бъркане. Когато сместа е готова, направете палачинките в добре загрят тиган.

Когато палачинките са готови, започнете сглобяването на тортата. Първата палачинка намажете с маргарин. Добавете краставички, шпек, нарязан на полумесец. Следващата палачинка намажете с лютеница и добавете луканков салам, нарязан на слайз.

Може да сложите и маслини. Следващата намажете с майонеза. Сложете настърган кашкавал. Редувайте, докато ви свършат палачинките. Последната палачинка намажете с майонеза, поръсете обилно с настърган кашкавал, украсете с маслини без костилка.

Отстрани подредете краставици и шпек като ги редувате. Използвайте луканковия салам, за да направите рулца, в които да поставите магданоз. Отстрани на подноса наредете маслини с костилка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
По принцип не слагам маргарин, но днес реших да сложа. Изяде се буквално за секунди! Много я харесаха :)
07.10.2016 23:08
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Махам маргарина и е чудесна :)
07.10.2016 22:52
1
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Тортата е страхотба, но моля ви, НЕбизползвайте маргарин. Когато палачинките са добре приготвени може да ги намажете с мъничко масло. Така не се налага да ги мажете допълнително. Остават много мекички и пухкави.
Иначе идеята за солена палачинкова торта е прекрасна! Една от най-любимите ни :)
07.10.2016 21:31
1