Начин на приготвяне
Яйцата със захарта и ваниловата захар се разбиват с миксер до побеляване. Наведнъж се изсипва в купата към тях олиото, прясното мляко, какаото, 1 ч.ч. брашно и бакпулверът.
Разбърквате всичко заедно на минимум включен миксер или с бъркалка. Сместа изсипвате в продълговата форма с откопчващ ринг, застлан с хартия и намазан с олио.
Може да използвате и кръгла форма за торта - 26 см. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 30 минути.
Така правите още два блата. Заедно с хартията ги оставяте да изстинат за няколко часа.
За крема
От млякото, захарта, ванилената захар и брашното сварявате крем. Оставяте го да изстине напълно, покрит със свежо фолио. След това разбивате сладкарската сметана и към нея постепенно добавяте от изстиналия крем.
Сглобяване на тортата
В ринга от тортата поставяте първият блат - сиропирате го с млякото. Намазвате с крем. Следва вторият блат - сиропирате го, пак крем и нарязани на дребно ягоди върху него.
Поставяте третия блат - намазвате тортата с крем отгоре и по борда. Украсявате я с част от крема, като шприцовате фигури по избор и добавяте още плодове по ваш вкус