Свински карета в богата марината

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
139
608
298
204
3
25/05/2020
"Тайната е в маринатата - или поне при тези свински каренца "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 094
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински карета - 1 кг
  • олио - 50 мл
  • ябълков оцет - 50 мл
  • ракия - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 цветче
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме маринатата, като смесваме олиото, оцета и подправките.

Свинските карета нареждаме в голяма тава на един ред и ги поливаме с приготвената марината.

Оставяме месото да се маринова 5-6 часа, като периодично обръщаме свинските пържоли, за да се овкусят и от двете страни.

Печем каретата на скара за кратко от всяка страна, за да останат сочни.

Поднесете свински карета в богата марината с гарнитура по избор.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар