Свински карета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Свински карета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4
"Едни бързи свински карета на скарата и малко от любимата ви салата и обядът е готов!"

Необходими Продукти

  • свинска рибица - около 1 кг
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • риган - 1 ч.л. изсушен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • вино - 250 мл, бяло или червено
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибицата се реже на пържолки, които се накисват в марината, приготвена от смесването на всички продукти - виното, мащерката, ригана, нарязания лук и чесън, олио, захар, сол и черен пипер.

Оставете карета да се овкусят за 2 часа в хладилник.

Загрейте скарата, намажете я леко с тампон, напоен с мазнина или с половин глава лук и изпечете свинските карета равномерно от двете страни.

Готовото месо запарете в йенска тенджерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: