Начин на приготвяне
Сложете в касерола 200 мл от прясното мляко заедно със захарта.
Загрейте, колкото да се разтопи. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади. В купа счупете яйцата и ги разбийте с вилица.
Смесете млякото със захарта с другото студено мляко. Прехвърлете при яйцата.
Добавете ванилията, разбъркайте и разсипете в подходящи купички.
Поставете ги в тавичка за печене. Налейте студена вода.
Печете любимия крем карамел в студена фурна на 150-160 градуса за около час.
Изключете и оставете да се охлади в тавичката. Извадете след това и оставете в хладилника за 1 нощ.
Това е моят крем карамел от детството, който аз много обичах. Винаги карах мама да ми прави, но без карамел - не обичах. Затова и в моята рецепта за крем карамел липсва.
Коментари