Начин на приготвяне
Начин на приготвяне:
Отделяме крема от бисквитите и го оставяме встрани, натрошаваме бисквитите на по едри трохи.
Разтапяме маслото и в момента на разтапяне добавяме листата мента за около 2-3 минути, махаме листата и заливаме бисквитите с ментовото масло.
Разстиламе получената смес от бисквити и масло в тавичка с отделящо се дъно и притискаме добре до оформянето на плътен и ненапукан блат, оставяме тавичката в хладилника.
Крема от бисквитите Орео го слагаме в касерола с предварително 100 мл.
Затоплена животинска сметана, след като се получи хомогенна смес, я изсипваме върху вече охладения блат и връщаме обратно в хладилника.
Преминаваме към черния шоколад - разтапяме 50 г масло и 100 мл животинска сметана, след това прибавяме начупения черен шоколад след енергично бъркане, получената смес се прибавя към вече охладения първи ганаш, връщаме обратно в хладилника и преминаваме към финалния и вече заключителен трети ганаш.
Разтапяме 150 г масло и 100 мл животинска сметана в касерола и прибавяме 400-те грама червен Линдор, бъркаме до пълно разтапяне на шоколада и прибавяме към вече извадената от хладилника форма с отделящо се дъно.
Сместа се разпределя равномерно и се оставя за 12 часа в хладилника.
Забележка: Всеки един ганаш се разтапя на водна баня до получаване на мека и пухкава хомогенна смес.
Прилагам снимки, които могат да Ви послужат за вдъхновение за креативна декорация.
Към моят шоколадов тарт съм прибавил лимонови трохи и глазирани ягоди за височина.
Да ви е сладко с този уникален шоколадов тарт с мента, ягоди и лимонови трохи.