Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Качамак с грах и аспержи

Качамак с грах и аспержи

Качамак с грах и аспержи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
27/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Обогатяваме рецептата за качамак, добавяйки грах и аспержи"

Необходими Продукти

  • качамак - 1/2 ч.ч. /царевично брашно/
  • вода - 400 мл
  • грах - 200 г от консерва
  • кашкавал - 100 г
  • аспержи - 6 - 7 стръка
  • чушки - 1 бр. жълти + червени
  • краве масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд налейте водата и го сложете върху котлона. След като водата заври, изсипете на тънка струйка царевичното брашна, като бъркате енергично с бъркалка.

След като качамакът е готов, свалете съда от котлона и прибавете 50 г настърган кашкавал, овкусете със сол.

Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън. Разбъркайте до еднородност.

Нарежете чушките, почистете аспержите и ги сотирайте на затоплен тиган с маслото. Малко преди готовност, добавете и граха, за да се овкусят.

1/3 от зеленчуците отделете, а останалата част прибавете към качамака, разбъркайте и запечете в тавичка за 15 мин на 200°C.

Преди готовност прибавете върху полентата останалата част сотираните зеленчуци и настърган кашкавал.

Допечете качамака с грах и аспержи до разтопяването на кашкавала.

Поднесете топло ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: