Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аспержи с цитрусов сос

Аспержи с цитрусов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Аспержи с цитрусов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • аспержи - 600 г
  • сол - 2 щипки
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 200 г
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • портокалова кора - 1 ч.л. - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се режат на парчета и се сваряват за 4 минути в солена вода, след което се отцеждат.

Жълтъците се смесват с 4 супени лъжици преварена охладена вода, добавя се една трета от маслото и сместа се вари на водна баня до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Добавя се останалото масло, портокаловият и лимоновият сок, добавя се портокаловата кора и сместа се разбърква.

Аспержите се разпределят в чинии и се поливат със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

salaminia
salaminia
Ne mi haresva receptata.
27.04.2015 13:37
1