Начин на приготвяне
В дълбок съд налейте водата и го сложете върху котлона. След като водата заври, изсипете на тънка струйка царевичното брашна, като бъркате енергично с бъркалка.
След като качамакът е готов, свалете съда от котлона и прибавете 50 г настърган кашкавал, овкусете със сол.
Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън. Разбъркайте до еднородност.
Нарежете чушките, почистете аспержите и ги сотирайте на затоплен тиган с маслото. Малко преди готовност, добавете и граха, за да се овкусят.
1/3 от зеленчуците отделете, а останалата част прибавете към качамака, разбъркайте и запечете в тавичка за 15 мин на 200°C.
Преди готовност прибавете върху полентата останалата част сотираните зеленчуци и настърган кашкавал.
Допечете качамака с грах и аспержи до разтопяването на кашкавала.
Поднесете топло ястието.