Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аспержи с холандски сос

Аспержи с холандски сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Аспержи с холандски сос1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Френска кухня за начинаещи и напреднали - аспержи с Холански сос"

Необходими Продукти

  • аспержи - 500 г
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • масло - 125 г
  • сол - 2 щипки
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Долните краища на аспержите се отрязват на около 5 сантиметра. Аспержите се разделят на малки снопчета, връзват се с конец и се пускат в солена вряща вода.

Бланшират се 3 минути, вадят се, пускат се в ледено студена вода и се отцеждат.

Приготвя се холандски сос, като маслото се разтопява на водна баня. В отделен съд се разбиват жълтъците, докато не станат светли.

След това съдът с жълтъците се загрява на водна баня и при непрекъснато бъркане се добавят на капки 2 супени лъжици студена вода.

Сосът трябва да се сгъсти. По малко се добавя маслото.

Добавя се сол, лимонов сок и бял пипер.

Аспержите се сервират, като във всяка чиния се налива малко сос, а отгоре се слагат аспержи.

Аспержите с холандски сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много добра идея за аспержи.
01.07.2023 19:20
Зори
Зори
Ето това е една чудесна рецепта, много добре описана и с правилно описана термична обработка!
Моите адмирации!
Поздрави,
Заря
28.04.2017 15:40
1
Галя
Галя
Чудесна идея,без запръжки! Благодаря!
09.03.2016 17:26