Шоколадов сладкиш с ванилов крем

28/05/2020
"Пухкав сладкиш с шоколад и ванилов крем - супер вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 362
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сладкиша яйцата се разбиват на пухкава смес със захарта. Прибавя се прясното мляко и след това олиото. Разбърква се с миксера.

Бакпулверът се смесва с брашното и се сипва на малки порции и се обърква със шпатула.

Накрая се добавя шоколадът (може да се замести с какао шоколада) и се разбърква отново.

Изсипва се в тава с хартия и се пече на 180” до изпичането. Проверява се с клечка за зъби.

Ако е суха е изпечен. Изважда се и се остава да се охлади. През това време се приготвя крема.

Брашното се разтваря в 50 мл мляко. Жълтъците се разбиват и се добавят към брашното.

Останалото мляко се загрява и постепенно с непрекъснато бъркане се прибавя брашното с яйцето. Докато не заври, не се прекъсва бъркането.

Вари се да се сгъсти кремът. Сваля се от котлона и се добавя кравето масло и захарта.

На охладения шоколадов сладкиш се правят дупки със малък ринг чашка или с приспособление за търбушене на чушки.

Изваденото от дупките се прави на трохи. С ваниловия крем се пълнят дупките и се разтила крем и отгоре върху сладкиша. Трохите се поръсват отгоре.

Шоколадовият сладкиш с ванилов крем е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар