Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с ванилов крем

Сладкиш с ванилов крем

Сладкиш с ванилов крем
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20
"Сладкиш с крем, който може да поднесем при специален повод или просто така"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 15 с.л.
  • брашно - 15 с.л.
  • олио - 15 с.л.
  • кисело мляко - 15 с.л.
  • ванилова захар - 1 п.
  • бакпулвер - 1 п.
  • за крема
  • ванилов пудинг - 2 пакета /нишесте/
  • прясно мляко - 1/2 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 п.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа и ги разбийте заедно със захарта. Добавете киселото мляко, олиото, брашното с бакпулвера и захарта, разбъркайте до еднородност.

В тава, застлана с домакинска хартия, изсипете 1/2 част от тестото и запечете. През това време сварете крема по указания на пакета начин /става по-гъст от обичайния, за да не се разтече/.

Когато блатът се е запекъл, изсипете ваниловия крем още топъл, а отгоре - останалата част от тестото.

Изпечете до готовност. Поръсете сладкиша с пудра захар.

Сладкишът с ванилов крем е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко голяма е тавата
27.10.2022 21:43
Веселина Константинова
Веселина Константинова
200 градуса са достатъчни за изпичането на сладкиша. Като се сложи крема, може да се премине само на горен реотан. Ако фурната е с вентилатор, може градусите да се намалят до 170 и продължи печенето до розов загар.
05.11.2020 18:46
Hristina Valeva
Hristina Valeva
На кави градуси се пече. И като се сложи крема как трябва да се пече.
13.03.2018 11:20
5