Начин на приготвяне
От продуктите за крема си приготвяме ванилов крем.
С бъркалка разбивам захарта и нишестето, прибавям и яйцето и бъркам до гладка смес. Загрявам млякото до почти готовност, т.е. не го чакам да заври.
След това смесвам малка част от млякото с яйчената смес и после изсипвам обратно в млякото и връщам на котлона, като бъркам непрекъснато до получаване на гладък крем.
След това прибавям ванилията маслото, като продължавам да бъркам. Покривам с фолио и оставам да изстине.
С продуктите за блата за нашия бъдещ плодов сладкиш с ванилов крем приготвям пандишпаново тесто. Разбивам добре яйцата и захарта, докато спре да се чува на дъното на купата хрупането на захарта.
Прибавям брашното, 1 ванилия олиото и водата и сместа е готова.
На дъното на тавата, в която ще печем, намазнявам с масло и редя ябълки, нарязани на полумесеци и един банан и поръсвам със захар и малко канела.
Изсипвам кексовата смес и върху нея слагам от крема с пош (но при неговата липса използвах лъжица).
Пека лесния плодов сладкиш на 180°C около 40 минути.
BON APPÉTIT